Als kind stond Gerard al graag in het middelpunt van de belangstelling. Gezien worden en mensen vermaken loopt als een rode draad door zijn leven. Hij startte zijn carrière in de spotlights als fotomodel en danser. In 1985 breekt Gerard door, na jaren van demo’s sturen naar platenmaatschappijen, met een derde plaats in de finale van de allereerste talentenshow op de Nederlandse televisie: de destijds razend populaire Soundmixshow van Henny Huisman.

Gerards eerste hit ‘Love is in your Eyes’ liet niet lang op zich wachten en werd al snel bekroond met dubbel platina. ‘Ticket to the Tropics’ kwam binnen afzienbare tijd op de nummer 1 positie. Vanaf dat moment weet iedereen wie Gerard Joling is. Een glansrijke carrière volgt, zowel nationaal als internationaal.

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin. Hij eindigde in de top tien met het liedje ‘Shangri La’. In de jaren negentig debuteert de dan al immens populaire Gerard als televisiepresentator in het karaokeprogramma ‘Karaoke op 4’ van RTL4, een eigen show met miljoenen kijkers. De titelsong neemt hij ook voor zijn rekening en die bestormt direct de hitparade.

In 2009 valt Gerard, na een veelvoud van onderscheidingen, een vrij unieke eer te beurt. Hij wordt voor de tweede keer in was gegoten omdat de Gerard van vlees en bloed na zestien jaar weinig gelijkenis meer vertoont met het wassen beeld.

In oktober van 2013 verzorgde Gerard weer eens een groots eigen concert, ditmaal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een show waarin hij ‘gewoon’ lekker zichzelf is en waarin hij solo én samen met bijzondere gasten het publiek in vuur en vlam zette. In de weergaloze live show ‘LEKKER’ passeerde alle hits en muzikale hoogtepunten de revue.

Met twee benen op de grond en dicht zijn publiek is Gerard is waar hij als kleine jongen altijd van droomde: de top

Tijdsduur

3 x 50 min.

Prijs

Op aanvraag

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Feest in de tent met de Heeren van Aemstelband